Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Létrejött a bérmegállapodás a MÁV-nál!


Mindenki megkapja a bruttó 350.000 forint "lojalitási pénzt" a folyószámlájára decemberben. A 9-13 MMK-ba tartozó munkakörök munkavállalói valamint rajtuk kívül a váltótisztító, hangosbemondó, kocsirendező, sarus, vonali kocsirendező, vágányfék-kezelő munkakörök munkavállalói január elsejéig visszamenőlegesen egységes, 9,75% alanyi jogú bérfejlesztésben részesülnek. A megállapodás 1/B. mellékletében felsorolt mérnök végzettséget igénylő munkakörökben a "betöltési feltétellel rendelkező munkavállalók" szintén 9,75%-os alapbérfejlesztésben részesülnek.

Alanyi jogon 350.000 forintot utal át hóközi kifizetéssel decemberben a munkáltató, a 92.900 forint összeg teljes egészében április végéig megérkezik a SZÉP-kártya Vendéglátás alszámlára, ennek felhasználhatóságáról itt írtunk. A 6-7 MMK-ban 7%, a 8 MMK-ban 8%, a 14 MMK-ban 7%, a 15-17 MMK-ban 5% bérfejlesztésre kerül sor.

A munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjkiegészítés 4 százalékos mértéke immár határozatlan időre szól, és amennyiben idén sor kerül a szociális hozzájárulási adó csökkentésére, abból - a munkáltatóval kötött megállapodás alapján - legalább nettó 3.000 Ft/hó/fő összeget egészségpénztári tagdíj-kiegészítésre kell fordítania a MÁV Zrt-nek.

A munkáltató vállalta, hogy a Távközlő, Erősáramú, Biztosítóberendezési szakmai területet érintően, továbbá a mérnöki végzettséget igénylő munkakörökre vonatkozóan életpálya-modellt alakít ki és működtet "annak érdekében, hogy a kiemelkedő szakértelemmel rendelkező munkavállalók bevonzása, megtartása és motivációjának fenntartása jobban megvalósulhasson".

610-1_B_melleklet_crop.png