Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Soma a barátját akarta megmenteni, aki felmászott egy vagon tetejére, hogy szelfit készítsen magáról: mindkettejüket nagyfeszültségű áramütés érte, barátja nem élte túl


A 15 éves Soma életveszélyesen megégett a sárospataki vasútállomáson. A Tények stábja készített vele interjút. 

Testfelületének több mint 50 százaléka megégett, emellett súlyos koponya- és lábtörést szenvedett a fiatal kenus, Csáky Soma, aki áprilisban a sárospataki vasútállomáson próbált segíteni egy barátján. Utóbbi egy vonat tetején akart szelfizni,

de mindkettőjüket nagyfeszültségű áramütés érte.

A Blikk arról írt, hogy a kenus barátja 10 nappal később a kórházban meghalt, a 15 éves Csáky viszont életben maradt, nagyon súlyos sérülésekkel.

A fiú hetven napot töltött a Bethesda Kórház égésintenzív osztályán, a hatvanadik nap környékén láttak esélyt arra, hogy életben marad – mondta nyáron a lapnak a fiú édesapja, Csáky László.

„Miután a barátja meghalt, mi annyit kértünk a sorstól, hogy szellemileg ép maradjon, lásson és halljon. (…) Ez volt az a minimum, amiben bíztunk, hogy a későbbiekben méltó életet tudjon élni.”

Mindehhez évekig tartó rehabilitációra lesz szükség. Lábizmainak jelentős részét is elveszítette, jelenleg járókerettel képes járni. A következő minimum egy évben a teljes testét és a fejét is takaró kompressziós ruhát fog hordani, később pedig a különböző korrekciós műtétek mellett hajbeültetésre, fülpótlásra, hegkezelésre, arcplasztikai műtétekre is szükség lehet.

A fiú teljes testét minden nap le kell kenni egy speciális krémmel, naponta nagyjából két órát gyógytornázik, hegmasszázst kap. A kompressziós ruha fel- és levétele is több mint egy óra – mesélte az apa.

Szakszervezetünk időről-időre próbálja felhívni a figyelmet a szelfizés veszélyeire: 

Legutóbb nyár elején tettünk közzé erről videót:

Majd szeptemberben is: