Nálunk minden
a vasutasokról szól!

TEB: tárgyalássorozat kezdődött a foglalkoztatás javítása érdekében


Az előzetes megállapodás szerint a TEB szakszolgálatot érintő foglalkoztatás javítása érdekében december 5-én tárgyalássorozat indult a MÁV székházában.

Az előre javasolt, több mint 30 témakör közül a munkáltató szűkre szabott ideje miatt mindössze négyet nyitottunk meg, de lezárni sajnos ezek közül egyet sem sikerült. A korlátozás nélkül elrendelhető rendkívüli munkavégzés terén került legközelebb a munkáltató és szakszervezetünk álláspontja: jól alkalmazható, világos, egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzést szolgáló kollektív szabályozás létrehozásában vagyunk érdekeltek.

A hibaelhárítási célú készenlétek újragondolása több éve folyamatosan felszínre kerülő probléma, mivel a munkáltató a készenléti díjazás emelését nem tartja támogathatónak, így egészen más irányba kell lépéseket tennünk, hogy kollegáink rendelkezésre állási kötelezettsége csökkenjen - a béreik viszont ne. 
Az egyes rendkívüli munkavégzések során felmerülő munkaközi szünetek kiadásáról, valamint a pótszabadságok kiterjesztésének lehetőségeiről is további egyeztetésben állapodtak meg a tárgyaló felek.

Folytatás két héten belül várható, reményeink szerint nagyobb hatékonysággal.

Bodon Gábor, TEB tagozatvezető