Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Májusban költözik a MÁV?! Négy szakszervezet - köztük mi is - közös levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszterhez


Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás ügyvezető alelnöke az április 3-i egyeztetést követően foglalta össze, mi az, amit a jelenlegi helyzetben tudható a költözéssel kapcsolatban. 

Április 3-án négy szakszervezet közösen, köztük mi is, Lázár János építési és közlekedési miniszterhez fordult, és az alábbi levelet küldte részére:

"Tisztelt Miniszter Úr!

A MÁV Zrt.-nek és a csoport további vállalatainak is székhelyet adó Parkway Irodaház evakuálásáról szóló vezérigazgatói rendelkezés teljességgel váratlanul érte az érintett munkavállalókat és az őket képviselő szakszervezeteket egyaránt. Időközben e levelet aláíró, kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezetek képviselői a mai napon tájékoztatást kaptak az átköltözés tervezett menetéről, ami - elsősorban a rendelkezésre álló idő rövidsége, de számos más ok miatt is - megítélésünk szerint tarthatatlan.
Az általunk képviselt munkavállalók jogos igénye, hogy a rapid intézkedés ne okozzon minőségi romlást a munkakörnyezet, az eljutási lehetőség és egyéb szociális körülmények tekintetében.

Önnek nem kell ecsetelnünk, hogy milyen kihívások előtt áll a vállalatcsoport. A Volánbusz Zrt. MÁV-START Zrt-be történő beolvadása, a MÁV Zrt. szervezeti átalakulása külön-külön sem kis feladat, amelyekhez szükséges az érintettek együttműködése is. A székház elhagyása kapcsán tapasztalt információhiány nem várt bizalmatlansági kérdéseket vet fel mindenkiben.
Érdemi információk hiányában nem várható el a munkavállalók, partnerek korrekt, megbízható együttműködése. A helyzet a munkavállalók és a szakszervezetek számára megnyugtató rendezése álláspontunk szerint Miniszter Úr bevonásával történhet meg.

Fentiek alapján kérjük, hogy Miniszter Úr mielőbb biztosítson számunkra lehetőséget egy személyes találkozóra, ahol a jelenleg a Parkway Irodaházban dolgozó munkavállalók jövőbeli elhelyezésének részleteiről szeretnénk egyeztetni Önnel.

Várjuk megtisztelő válaszát!

Budapest, 2024. április 03.


Üdvözlettel:


                           

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

Buzásné Putz Erzsébet sk.   

Vasutasok Szakszervezete 

Meleg János sk. 

VDSzSz Szolidaritás

Halasi Zoltán sk.

Pályavasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete

dr. Kispál Viktor sk.