Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Kezdeményezésünkre a Nyugati emeleti öltözőjében és Szobon is rövidesen javulnak a munkakörülmények!


Lóczi Csaba budapesti TSZVI-igazgató Bernát Beatrix, a VDSzSz Szolidaritás budapesti területi vezetőjének megkeresésére jelezte, hogy a munkáltató megkezdte a Nyugati emeleti öltözőben a beázás felszámolását, és a Szobról jelzett problémákkal kapcsolatban is előrelépés történt.

Kezdeményezésünkre a Nyugati emeleti öltözőjében és Szobon is rövidesen javulnak a munkakörülmények!

A legutóbbi HÉT-ülésen felvetettük, majd levélben is nyomatékosítottuk, hogy a Nyugati pályaudvaron az utazói emeleti öltözőkben és a Szobon lévő munkahelyi körülményekkel kapcsolatos problémák vannak, ezek orvoslásához a munkáltató hathatós segítségét kértük. Erről a helyszínen készült videófelvételeket és fényképeket is továbbította Bernát Beatrix a TSZVI-igazgató részére.

Mint megkeresésében írta, a munkáltató segítségét kértük a Nyugati pályaudvaron az emeleti tartózkodóval szembeni öltözőben, illetve az emeleti tartózkodó melletti "gyorsfordás" öltözőben lévő mennyezeti beázás okozta vakolat és festés javításában valamint a zuhanyzáshoz szükséges eszközök hiányának és használhatatlanságának megszüntetésében.

Emellett jelezte, hogy Szobon a "laktanyában" az emeleten lévő 1-es szobában a 7 lámpából csupán kettőben van működő izzó, ugyanitt a konnektor balesetveszélyes, kiesett a helyéről. Az "illemhelyiségben" elviselhetetlen a szag, arra panaszkodnak a kollégák, hogy még zárt ajtón keresztül is kiérződik. Valószínű az az oka, hogy a WC-tartály nem működik.

A 2-es szobában a mosdócsaptelep egy része hiányzik, ebben az állapotban nem lehet használni, és a fentiek miatt a munkáltató intézkedését kértük.

Mindkét szolgálati helyen lévő utazói helyiségek tisztaságára panaszkodnak a kollégáink, nagyon felületesen, elnagyoltan takarítják, emiatt pedig elhanyagoltak a tartózkodók és az öltözők.

Lóczi Csaba válaszában megerősítette, hogy a VDSzSz Szolidaritás által kért intézkedéseket megtették. Mint írta, 

1. A csatolt fotó alapján a Nyugati emeleti öltözőben a beázás felszámolását elkezdték.

2. A Szobon felvetett problémákkal kapcsolatban az üzemeltető részére a megrendelést leadtuk, a finanszírozás kérdése tisztázódott, csütörtökön helyszíni, üzemeltetői bejárás keretében egyeztetik a kért hibaelhárítási feladatokat.

Galéria